Uniós források

46 milliárdos EU-pénzt osztott ki a kormány külterületi útfejlesztésekre

Portfolio
Az elmúlt időszakban a külterületi helyi közutak megújítására, illetve az önkormányzati utak karbantartásához szükséges gépek beszerzésére a kormány országos szinten eddig több mint 46 milliárd forint értékben, közel 900 önkormányzatot támogatott egy EU-pályázat keretében – jelezte a Szank Községi Önkormányzat és a Kiskunmajsai Városi Önkormányzat konzorciumi együttműködésének keretében felújított külterületi út mai ünnepélyes projekt átadóján Kis Miklós.

Az Agrárminisztérium államtitkára a tárca által küldött közlemény szerint az eseményen hangsúlyozta:  A vidéki térségek felzárkóztatását összefogás nélkül nem lehet megvalósítani, amire jó példa Szank és Kiskunmajsa összefogása. A Vidékfejlesztési Program mintegy 120 millió forintos támogatásával megvalósuló beruházásnak köszönhetően nem csak az érintett külterületi út újult meg, hanem beszerzésre került a települések számára egy-egy traktor, és két függesztett gréder is, amelyek segítségével az útszakaszok rendszeres karbantartására nyílik majd lehetősége az önkormányzatoknak.

Kis Miklós kiemelte, hogy az elmúlt időszakban a külterületi helyi közutak megújítására, illetve az önkormányzati utak karbantartásához szükséges gépek beszerzésére a kormány országos szinten eddig több mint 46 milliárd forint értékben, közel 900 önkormányzatot támogatott. Ez konkrétan a VP6-7.2.1- 7.4.1.2-16 kódszámú, „Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése” című pályázatot takarja, amelynek csaknem 46 milliárd forintos a keretösszege.

Arról, hogy ilyen külterületi útfejlesztésnél például kétoldali csapadékvíz elvezetést vártak el eredetileg és ez, illetve más okok hogyan lassították az egyes projektek végrehajtását, éppen a minap írtunk nagyobb anyagot:

Az államtitkár az eseményen rámutatott, hogy a vidéki térségek megújítása különösen indokolt és szükséges, hiszen az ott élő emberek számára is megfelelő életminőséget, gazdálkodási feltételeket kell biztosítani. Ebben segít a Vidékfejlesztési Program is a vidéki önkormányzatok számára, amelyek a források segítségével különböző infrastrukturális és településképet javító beruházásokat hajthattak végre. Kis Miklós Zsolt jelzése szerint a jelenleg zajló, 2014-2020-as programozási időszakban, országosan közel 2000 önkormányzati fejlesztés támogatása valósult meg a VP-ben az uniós és a magyar költségvetés támogatásával.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Johann Wadephul magyarorszag unios tagsag1500
Frankfurti tőzsde
europai unió magyarország zászló
halászbástya_budapest_shutter
Benzin
mnb
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Johann Wadephul magyarorszag unios tagsag1500