Fogynak az EU-pénzek, milyen lehetőségek vannak még? – Ma Székesfehérvárra látogatunk
Uniós források

Fogynak az EU-pénzek, milyen lehetőségek vannak még? – Ma Székesfehérvárra látogatunk

Portfolio
A visszatérítendő uniós finanszírozási források egyre fogynak már, de van még néhány jó lehetőség, és emellett az MFB Csoport saját forrásokkal, illetve tőkeági és kezességvállalási megoldásokkal is segíti a kis- és középvállalkozási szektort a következő években – hangzott el minapi miskolci és debreceni rendezvényünkön. Az állami és kereskedelmi banki finanszírozási lehetőségek széles tárháza mellett gyakorlati példákról és a Székesfehérvári Városi Alapról is szó lesz a november 12-i székesfehérvári ingyenes rendezvényünkön, amelyre ezen a linken tud regisztrálni.

Garamvölgyi Balázs, a Magyar Fejlesztési Bank EU és Üzletirányítási Divízió igazgatója a miskolci, illetve Szabó Sándor, az Értékesítési és Ügyfélkapcsolati Igazgatóság vezetője a debreceni rendezvényünk előadásában azt hangsúlyozta, hogy az MFB igényalapú felmérések alapján nyújtja a magyar vállalkozói szektor számára a különböző finanszírozási lehetőségeket és jelenleg is van még néhány olyan visszatérítendő uniós pályázat, amelyet érdemes mielőbb kihasználni, mert fogyóban vannak a keretek. Mindketten bemutatták:

Mindkét helyszínen felmerült az a közönség kérdés, hogy a közép-magyarországi régió lakosságának szóló uniós energiahatékonysági pályázat felfüggesztése után mekkora az esély arra, hogy még újranyitják a pályázatot, mert a tervezett keret már kimerült. Mindketten úgy válaszoltak, hogy erre már csekély az esély főként uniós megkötések miatt. Az ország többi részének szóló pályázat még nyitva áll, de a két szakértő jelzése szerint annál is érdemes igyekezni a fejlesztési tervek kidolgozásával, mert idővel elfogy majd az a keretösszeg is.

Ahogy Garamvölgyi Balázs, illetve Szabó Sándor, úgy Rózner Anna, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. üzletfejlesztési igazgatója és Rövid Szabolcs, Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetési menedzsere is azt hangsúlyozta a két helyszínen, hogy

az MFB csoport szemlélet szerint működik, azaz a csoport bármely tagjához is érkezik a finanszírozási igény a vállalkozói szektor felől, a csoporttagok által nyújtott széleskörű lehetőségeket együtt kezelve alakítják ki az ajánlatokat.

Rózner Anna a céges finanszírozási konstrukciókhoz nyújtandó kezességvállalás lényegét mutatta be a panelbeszélgetésben gyakorlati példákon keresztül, így például azt, hogy nagyobb napenergiás projekteknél, vagy egy kisebb autóipari beszállító cég fejlesztésénél hogyan tudtak segíteni.

Rövid Szabolcs előadása és a panelbeszélgetés keretében felvázolta azt, hogy a Hiventures a kezdő, illetve a fejlődő és érettebb cégek számára milyen összeg tartományokban tud kockázati tőkebefektetéssel segíteni az összesen 71,5 milliárd forintos keretösszegből, valamint gyakorlati példákon keresztül mutatta be azt, hogy a generációváltás, az akvizíció, illetve a külföldi terjeszkedés előtt álló magyar cégeknek hogyan tudnak segíteni az új, 31 milliárd forintos tőkeági finanszírozási konstrukcióval.

Debreceni eseményünkön Rendek Zoltán, az MFB Invest befektetési menedzsere röviden ismertette a minap bejelentett és immár megalakult 10 milliárd forintos keretösszegű Debreceni Városi Alap konstrukciót és azt, hogy abból terveik szerint átlagosan 200 millió forintos ügyletméret mellett szeretnének a Hajdú-Bihar megyei kötődésű cégeknek tőkeági segítséget nyújtani. Szektorszintű tőkebefektetési megkötés nincs az alapnál, amely 7 év alatt tervezi befektetni a pénzt és már több célvállalattal folytattak tárgyalásokat. Jelzése szerint a célvállalatok előszűrésében és a szakmai tanácsadásban lényeges szerep hárul a városi cégek körében már ismert EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központra.

Jöjjön el következő rendezvényünkre, hogy megismerhesse a fenti lehetőségek részleteit és személyesen is megkérdezhesse az illetékes szakértőket! Emellett a SZékesfehérvári 5 milliárd forintos Városi Alapról is hasznos részleteket tudhat meg.

Rendezvényünk ingyenes, de regisztrációköteles. A regisztrációt az alábbi linken elérhető oldal jobb felső sarkában tudják megtenni:

Székesfehérvár, 2019. november 12. BMW Rack

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
Orbán: az e-autózás éllovasa lesz Magyarország