FONTOS Koronavírus: napokon belül új szakaszba léphet a járvány Magyarországon
boris johnson brexit
Uniós források

Trump gratulált Johnson fantasztikus győzelméhez és rögtön levonta a tanulságot

MTI
Portfolio
Boris Johnson és a brit konzervatívok győzelme az Egyesült Királyságban előrevetíti a 2020-as amerikai választások eredményét is - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök újságíróknak pénteken a Fehér Házban, amikor fogadta Mario Abdo Benitez paraguayi elnököt.

Gratulálni szeretnék Boris Johnsonnak a fantasztikus győzelméhez

- fogalmazott az Ovális Irodában az amerikai elnök. Majd leszögezte: azt hiszem, ez talán előrejelzi azt, hogy mi fog történni jövőre a mi országunkban is.

Donald Trump korábban a Twitteren már gratulált Johnsonnak - ahogyan fogalmazott - nagyszerű győzelméhez. Bejegyzésben azt is kiemelte, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia most, a Brexit után szabadon megkötheti az új kereskedelmi megállapodást . Az elnök azon meggyőződésének adott hangot, hogy az egyezmény sokkal nagyobb és jövedelmezőbb lehet, mint az Európai Unióval megköthető bármely megállapodás. Bravó, Boris! - írta Trump.

Boris Johnsonhoz címzett üdvözlő üzenetében pénteken az amerikai külügyminisztérium szintén megerősítette, hogy elkötelezett a Brexit után megkötendő kereskedelmi megállapodás mellett. Morgan Ortagus, amerikai külügyi szóvivő újságíróknak kijelentette: az Egyesült Királysággal kötendő szabadkereskedelmi megállapodás aláírásával Washington erőteljes gazdasági kapcsolatokat akar Londonnal.

Érdemes kiemelni, hogy a december 12-i brit előrehozott választásokon váratlanul erős felhatalmazást kapott a kormányzásra Boris Johnson pártja, így jövő január 31-én megtörténhet a Brexit. A gyakorlatban viszont 2022 végéig is benne maradhat még az Egyesült Királyság az Európai Unióban, ez pedig remek hírnek tűnik Magyarország számára is, hiszen kevesebb EU-s pénzt bukhatunk, mint amivel eddig számolhattunk. Videónkban ezt a komplex témát jártuk körbe:

Címlapkép forrása: Steve Taylor/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

szlovakia_koroonavirus
új lakás, zöld
koronavirusclk
forint mnb épület sötét magyar jegybank
koronavirus, mikroszkop
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
európai uniós zászló európai bizottság