Trump gratulált Johnson fantasztikus győzelméhez és rögtön levonta a tanulságot
Uniós források

Trump gratulált Johnson fantasztikus győzelméhez és rögtön levonta a tanulságot

MTI
|
Portfolio
Boris Johnson és a brit konzervatívok győzelme az Egyesült Királyságban előrevetíti a 2020-as amerikai választások eredményét is - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök újságíróknak pénteken a Fehér Házban, amikor fogadta Mario Abdo Benitez paraguayi elnököt.

Gratulálni szeretnék Boris Johnsonnak a fantasztikus győzelméhez

- fogalmazott az Ovális Irodában az amerikai elnök. Majd leszögezte: azt hiszem, ez talán előrejelzi azt, hogy mi fog történni jövőre a mi országunkban is.

Donald Trump korábban a Twitteren már gratulált Johnsonnak - ahogyan fogalmazott - nagyszerű győzelméhez. Bejegyzésben azt is kiemelte, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia most, a Brexit után szabadon megkötheti az új kereskedelmi megállapodást . Az elnök azon meggyőződésének adott hangot, hogy az egyezmény sokkal nagyobb és jövedelmezőbb lehet, mint az Európai Unióval megköthető bármely megállapodás. Bravó, Boris! - írta Trump.

Boris Johnsonhoz címzett üdvözlő üzenetében pénteken az amerikai külügyminisztérium szintén megerősítette, hogy elkötelezett a Brexit után megkötendő kereskedelmi megállapodás mellett. Morgan Ortagus, amerikai külügyi szóvivő újságíróknak kijelentette: az Egyesült Királysággal kötendő szabadkereskedelmi megállapodás aláírásával Washington erőteljes gazdasági kapcsolatokat akar Londonnal.

Érdemes kiemelni, hogy a december 12-i brit előrehozott választásokon váratlanul erős felhatalmazást kapott a kormányzásra Boris Johnson pártja, így jövő január 31-én megtörténhet a Brexit. A gyakorlatban viszont 2022 végéig is benne maradhat még az Egyesült Királyság az Európai Unióban, ez pedig remek hírnek tűnik Magyarország számára is, hiszen kevesebb EU-s pénzt bukhatunk, mint amivel eddig számolhattunk. Videónkban ezt a komplex témát jártuk körbe:

Címlapkép forrása: Steve Taylor/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
mutragya mezogazdasag gazar