Uniós források

650 milliós EU-támogatást nyert Gyopárosfürdő újabb turisztikai fejlesztésekre

MTI
Az uniós Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretéből 650 millió forintot nyert el a Békés megyei Gyopárosfürdő turisztikai fejlesztésre, amelyek leghamarabb jövő nyárra készülhetnek el.

Az önkormányzat közlése szerint a beruházás során az Orosházához tartozó Gyopárosfürdőn, az Alföld Gyöngye Hotel előtt kétszintes, mászófalat is tartalmazó, hajó formájú játszóházat; a vasútállomás mögött tematikus játszóteret; a kemping mellett pedig turisztikai fogadóközpontot építenek. Kialakítanak egy rekortán borítású futókört is.

A pályázat része a gyopárosi tavak környezetének rendezése, parkosítás és térburkolat lerakása is. Jelenleg az engedélyeztetés zajlik, hamarosan kiírják a közbeszerzést. A kivitelezés leghamarabb jövő nyárra fejeződhet be

- írják.

Orosháza-Gyopárosfürdőn az elmúlt években 2018-ban születtek a legjobb turisztikai adatok, a vendégéjszakák száma meghaladta a 91 ezret, ami 11,2 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdőbe több mint negyedmillióan látogattak el abban az évben. 2019-ben 32 ezer 546 bel- és külföldi vendég összesen 79 677 vendégéjszakát töltött el az orosházi szálláshelyeken.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
vonderleyen