Elfogadták az EU Brexit-ügyi főtárgyalójának mandátumát: a britek mást akarnak
Uniós források

Elfogadták az EU Brexit-ügyi főtárgyalójának mandátumát: a britek mást akarnak

Portfolio
Az EU nagykövetei a tegnapi napon elfogadták Michael Barnier Brexit-ügyi főtárgyaló mandátumát – írja a Politico. Az EU miniszterei a mai napon fogják elfogadni a dokumentumot.

A legutóbbi verzió tartalmaz némi új elemet a legkényesebb tárgyalási kérdésben, a piacszabályozási feltételrendszerek azonosságával („level playing field”) kapcsolatban, amely elvárná az Egyesült Királyságtól, hogy megfeleljen a közös piac feltételrendszerének, és egyben kvóta- és vámmentes kereskedelmet kínál a briteknek, és elvárja, hogy a brit szabályozás ne jelentsen versenyelőnyt a szigetország vállalatainak.

A szöveget nem nyitják meg az Általános Ügyek Tanácsának mai ülésén, ami nem jelenti azt, hogy a minisztereknek nem lehet hozzáfűznivalója a dokumentumhoz, mielőtt elfogadják. A keddi ülés után az EU készen áll majd a tárgyalásra – írja a lap.

Az Egyesült Királyság ugyanakkor nagyobb szabadságot szeretne a saját szabályai meghozatalában. A britek a saját tárgyalási elképzeléseit csütörtökön hozza nyilvánosságra.

Frissítés:

Az Európai Unió 27 tagállama elfogadta a tárgyalási álláspontot - közölte az uniós tanács kedden.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
mutragya mezogazdasag gazar