Előfizetői tartalom

Varga Judit a magyar vétóról: nem a mi felelősségünk a költségvetési megállapodás elmaradása

Portfolio
A német kormány régóta tudta a magyar álláspontot az EU-s pénzek jogállamisági feltételekhez kötéséről, azaz tudta, hogy „elmegyünk a falig. Ezt éljük most”, így most náluk pattog a labda, hogy a helyzetet kezeljék – hangsúlyozta az Indexnek hétfőn késő este Varga Judit. A magyar igazságügyi miniszter jelezte: a németek ismerik a különböző tagállamok érdekeit, így az, hogy tegnap végül a magyar és a lengyel politikai vétó miatt nem született meg a költségvetési megállapodás, nem a magyar kormány felelőssége.

Varga Judit elmondta, hogy bár hétfőn a jogállamisági mechanizmusról politikai állásfoglalás, s nem szavazás történt, az EU így is történelmi válságba került. Ilyen történelmi mélyponton nem volt Európa. – fogalmazott, hozzátéve: példátlan hogy az ideológiai nyomásgyakorlás fontosabb legyen, mint a prosperitás, a gazdasági fellendülés. Kapcsolódó cikkünk 2020....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés