Előfizetői tartalom

Most akkor elég a jogi garancia az Orbán-kormánynak a vétó feladására, vagy nem?

Portfolio
Orbán Viktor ma reggeli rádiós nyilatkozatának hangvétele és az elmondottak fő üzenete az, hogy a múlt csütörtöki budapesti magyar-lengyel nyilatkozattal összhangban a magyar kormányfő továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a költségvetési kérdésektől válasszák szét a jogállamisági mechanizmus kérdését és míg a 2021-2027-es büdzsé és a helyreállítási alap elfogadása gyorsan megtörténhet, addig a mechanizmusról majd később beszéljenek. Ez tehát arra utal, hogy ő továbbra sem kész feladni a vétót, miközben tegnap este a lengyel kormányfő-helyettes erről beszélt. Mondott azonban Orbán Viktor ma egy olyan félmondatot is, ami teljesen más megvilágításba helyezi az egész témát és kiutat jelenthet a költségvetési vétó által okozott patthelyzetből.

Szét kell választani a két kérdést Azt is megemlítette a ma reggeli műsorban Orbán Viktor, hogy ahogy a kétlépécsős budapesti nyilatkozat rögzítette: Magyarország és Lengyelország szorosan együtt mozog a kérdésben, ami azt jelenti, hogy ha az egyiknek nem fogadható el valami, akkor a másiknak sem. Ezzel arra utalt, hogy a magyar álláspontot továbbra is figyelembe kell vennie...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés