Előfizetői tartalom

Hármas holtversenyben az EU legkorruptabb országa lett Magyarország a Transparency International indexe szerint

Portfolio
Hármas holtversenyben az Európai Unió legkorruptabb országa lett Magyarország Romániával és Bulgáriával együtt a Transparency International Korrupció Érzékelési Indexe (CPI) szerint, mivel a lehetséges 100 pontból idén is csak 44 pontot ért el hazánk és Románia a felmérésben, miközben Bulgária felzárkózott hozzánk – közölte csütörtökön a felmérés eredményeit a szervezet magyarországi irodája. Világszinten a 180 országból a 69. helyet kapta most Magyaroszág a tavalyi 70. után és így a 44 pontos eredménye éppen csak felülmúlja a 43 pontos globális átlagot.

A Transparency International Magyarország közleménye szerint miközben Magyarország világviszonylatban közepesen korruptnak tekinthető, pontszáma jelentősen elmarad a közvetlen régiós versenytársainknak tekinthető V4 csoport többi országától: Szlovákia 5, Csehország 10, míg Lengyelország 12 ponttal kapott jobb értékelést a 0-100-ig terjedő skálán. A felmérésből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés