Előfizetői tartalom

Bejelentették: kilép a Fidesz a Néppárt frakciójából

MTI
|
Portfolio
A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjából, miután a néppárti frakció a mai ülésén elfogadta az alapszabályának módosítását - jelentette be szerdán Gál Kinga, a Fidesz-KDNP EP-delegáció elnöke és Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-delegáció vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményükben. A Novák Katalin Fidesz-alelnök által közzétett pártelnök-miniszterelnöki levél azt tartalmazza, hogy azonnali hatállyal kilépnek a fideszesek a néppárti frakcióból.

A döntésre a korábbi szivárogtatásoknak megfelelően kerül sor azután, hogy a Néppárt parlamenti frakciója a szóvivő bejelentése szerint 148 igen, 24 nem és 4 tartózkodás mellett, tehát 84%-os támogatottsággal elfogadta az alapszabály módosítását. Ez lehetővé teszi, hogy a Fidesz frakciótagságának felfüggesztéséről, vagy kizárásáról egyben tudjanak szavazni, nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés