Előfizetői tartalom

Egy hónap múlva indul a szlovén uniós soros elnökség, fontos találkozón egyeztették a témákat az államfők

MTI
A koronavírus-járvány okozta kihívások, az ellenállóképesség és a fellendülés, az integráció, valamint a szlovén uniós elnökség előtt álló feladatatok voltak a témái Borut Pahor szlovén (képünkön), Frank-Walter Steinmeier német és Marcelo Rebelo de Sousa portugál államfő szlovéniai találkozójának vasárnap. Az Európai Unió Tanácsának elnökségét betöltő tagállamok hármas csoportokban, úgynevezett elnökségi triókban működnek együtt egymással. Szlovénia július 1-jén veszi át a soros elnökséget Portugáliától.

Pahor a közös sajtótájékoztatón kiemelte: az európai eszme a legjobb dolog volt, ami az öreg kontinenssel megtörténhetett. Jelezte: a szlovén elnökség alatt nem csak a koronavírus-válság kap hangsúlyt, hanem más témák is. Itt Európa jövőjét, a zöld és digitális politikát, valamint az EU-bővítését említette. Szlovénia Európa-párti ország, amely létrejöttét harminc...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés