FONTOS A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán
 
Előfizetői tartalom

Eljárást kezdeményezhet az Európai Parlament a Bizottsággal szemben

Portfolio
Az Európai Parlament késznek mutatkozik, hogy eljárást indítson az Európai Bizottsággal szemben, illetve kiadnának egy határozatot, amiért szerintük az képtelen érvényesíteni a jogállami kritériumokat az uniós források elosztásánál – írja a Reuters. Az ügy előzményéről éppen ma reggel írtunk, miszerint az eljárás kivédése érdekében éppen a jövő héten akarja megosztani a Bizottság a Parlamenttel a jogállamisági mechanizmus alkalmazási irányainak mostanra elkészült első változatát és ez alapján ősszel küldenék az első levelet Magyarországnak. Nagy kérdés, hogy ezzel le lehet-e "szerelni" az EP, vagy sem.

Az uniós jogalkotók azért bírálják a Bizottságot, mert szerintük az tartózkodik attól, hogy alkalmazza a korábban már elfogadott szabályokat, amelyek a jogállami feltételek teljesülésétől tennék függővé az közösségi források kiosztását. Különösen attól tartanak, hogy a Bizottság gyakorlata növelheti az adott kormányok, köztük a magyar vezetés pozícióit. Magyarország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés