Előfizetői tartalom

Kiszivárgott, mit tervez az EU-pénzek szankciójánál Brüsszel, de ez inkább csak az időnyerésre jó

Portfolio
Mivel perrel fenyegette meg az Európai Parlament az Európai Bizottságot amiatt, hogy nem tett semmi konkrétat január óta a jogállamisági rendelet érvényesítésére Magyarországgal, Lengyelországgal és más tagállamokkal szemben, hirtelen előállt egy 28 oldalas vázlattal a Bizottság, hogy konzultáljon a tartalmáról, de ez a taktika inkább csak az időnyerést szolgálja – rajzolódik ki a Politico által szemlézett anyag alapján.

Egyre nagyobb a feszültség és a frusztráció az Európai Parlamenti képviselők között, mert azt látják, hogy az Európai Bizottság nem hajlandó fellépni a január óta hatályos jogállamisági rendelet alapján a renitensnek gondolt tagállamok EU-pénzei terén. Ezért a múlt héten már odáig jutottak, hogy egy állásfoglalást is elfogadtak, amelyben rögzítették: ha két héten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés