Előfizetői tartalom

Kiderült: évtizedes mulasztást hajtana be Magyarországon Brüsszel a jogállamisági eljárással

Azért indítja el ma Magyarországgal szemben a jogállamisági eljárást az Európai Bizottság, mert védeni akarja az EU költségvetését, miközben legalább 7-8 területen „komoly aggodalmai vannak” azzal kapcsolatban, ahogyan Magyarországon az uniós források felhasználása zajlik - jelezték egy keddi brüsszeli háttértájékoztatón a Bizottság magasrangú illetékesei.

Miért lépnek és miért most lépnek? A testület pénzügyi, valamint jogi szakértői érzékeltették: azért lépnek a magyar ügyben, mert a magyar hatóságok már több, mint egy évtizede nem teljesítik a pénzosztás intézményi kereteire vonatkozó brüsszeli elvárásokat (lásd alább). Jelezték: azért most lépnek, mert mostanra lett egy olyan átfogó, horizontális jellegű eszköz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés