Előfizetői tartalom

Célzott rezsicsökkentés és a korrupcióellenes keret megerősítése – Ezeket is elvárja mai anyagában Brüsszel

Portfolio
Közzétette konkrét, az országokra szabott gazdasági ajánlásait hétfőn az Európai Bizottság, amelyekre azért fontos figyelni, mert az uniós helyreállítási és kohéziós programjaink jóváhagyásának előfeltételei is ezek. Lényeges, hogy a két uniós biztos mai bejelentése alapján a 3%-os GDP-arányos deficitcélra, és a 60%-os adósságrátára vonatkozó szabályrendszert még egy évvel hosszabb ideig, 2023 végéig felfüggesztette Brüsszel, de ezzel együtt is törekedni kell a pénzügyi mutató kordában tartására, mert 2024-től már újra kötelező lesz azokat betartani. Addig is minél inkább törekedni kell a zöld és digitális átállással, valamint az orosz fosszilis energiahordozókról való leválással kapcsolatos célok megvalósítására.

Közzétette az Európai Szemeszter keretében az Európai Bizottság az országjelentéseit, illetve az azokhoz fűződő országspecifikus ajánlásait, amelyek már figyelembe veszik a tagállamok által tavasz végéig benyújtott konvergenciaprogramokat (a magyar itt érhető el) és előzetes költségvetési terveket, továbbá friss stratégiai célként az orosz leválás érdekében szükséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés