Előfizetői tartalom

Meglepetéshivatalt is létrehoz a kormány az uniós pénzek kiszabadításáért

Portfolio
Elkészültek azok a törvénymódosítások, amelyeket a magyar kormány ígért az Európai Bizottságnak az uniós pénzekért való megegyezésért cserébe - írja a 24.hu. Ezek első részét hétfőn már benyújtották, a maradékra pedig péntek este került sor a korábbi ígéreteknek megfelelően. Így kiderült, hogy a kormány létrehozza az Integritás Hatóság mellett a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóságot is a területfejlesztési tárcán belül.

A parlament oldalára felkerült egyik törvénymódosítási javaslatban foglaltak szerint az információszabadságról szóló törvényen belül lazítanák a közérdekű adatokhoz való hozzáférések költségeit és szabályait a veszélyhelyzet ideje alatt. Tervezik annak az elemnek a kivezetését, miszerint a közérdekű adatok kiadásának munkaerőköltségeit kiszámlázzák az adatokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés