Előfizetői tartalom

Kemény korrupció elleni fellépést ígér Magyarországon az uniós forrásokért felelős hatóság vezetője

Portfolio
Az Integritás Hatóság elnöke, Biró Ferenc szerint nem Orbán Viktor miniszterelnök rendszere korrupt, hanem csak egyes emberek azok. Profi szakemberek felvételét ígéri, hogy hatékonyabban fellépjenek a csalások ellen. Azonban szakértők szerint kérdéses a szervezet függetlensége, valamint hogy kellő jogosítványokkal rendelkezik a korrupció elleni harchoz, amelytől a magyar uniós források függenek.

A jogállamisági eljárásban az Orbán Viktor vezette magyar kormány vállalta, hogy a korrupció visszaszorítása érdekében létrehozza az Integritás Hatóságot, amely feladata az uniós források megfelelő felhasználásának felügyelete lesz. A jogszabályok szerint a Hatóság minden olyan esetben fellép, ahol álláspontja szerint valamely, az európai uniós pénzek felhasználása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés