Előfizetői tartalom

A magyar kormány új irányt vett földgáz-ügyben, Brüsszelhez fordult egy kéréssel

Portfolio
Kilenc tagállam, köztük Magyarország is az Európai Bizottsághoz fordult, mert azt akarják, hogy az alacsony szén-dioxid-kibocsátású hidrogén szerepeljen a blokk megújuló energiaforrásokra vonatkozó célkitűzéseiben. A hidrogén lehet a földgáz kiváltója az uniós energiamixben, de most azért lobbiznak, hogy a fosszilis energiahordozók égetéses termelés is kapjon zöldbesorolást.

Franciaország, Románia, Bulgária, Lengyelország, Szlovénia, Horvátország, Szlovákia, Magyarország és Csehország szerda este (február 1-jén) az Európai Bizottsághoz eljuttatott levelében azt a felhívást tette, hogy függetlenül attól, hogy milyen technológiával állítják elő a hidrogént, az kerüljön bele az uniós megújuló erőforrások közé. A probléma az, hogy kétféle...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés