Előfizetői tartalom

Brüsszel harcot hirdet a külföldi ügynökök ellen, a magyar kormány mintájától félnek

Portfolio
Az Európai Unió olyan törvényt dolgoz ki, amely a külföldi befolyás visszaszorításának részeként előírná a nem kormányzati szervezetek, tanácsadó cégek és tudományos intézmények számára, hogy tegyék közzé az EU-n kívüli finanszírozást, hasonlóan az ausztráliai, az egyesült államokbeli és a magyar törvényekhez. A törvényjavaslat még korai szakaszban van, és a kritikusok aggódnak az uniós tagállamok civil társadalmára és demokráciájára gyakorolt lehetséges hatása miatt. Pont a magyar civil törvényt hozták fel sokan.

Az Európai Unió olyan törvény bevezetését tervezi, amely a külföldi befolyás elleni küzdelem érdekében előírná a nem kormányzati szervezetek, tanácsadó cégek és tudományos intézmények számára, hogy tegyenek közzé minden nem uniós finanszírozást. A törvényjavaslat még korai szakaszban van, és várhatóan május végén kerül véglegesítésre. A javaslat mintájául...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés