Előfizetői tartalom

Uniós kifizetések: újabb figyelmeztetés jött Brüsszelből

Portfolio
|
MTI
Az Európai Parlament plenáris ülésén ismét Magyarországgal foglalkoztak szerdán, a vita középpontjában a jogállamiság helyzete és az egyelőre befagyasztott uniós pénzek lehívása volt. Az ügyben az EP-képviselők hevesen bírálták a magyar kormányt, valamint követelték, hogy valódi jogállamisági reformok nélkül az EU-s forrásokat ne utalják el Magyarországnak. Didier Reynders és Johannes Hahn biztosok pedig jelezték: az Európai Bizottság minden vállalás teljesítését elvárja a kifizetésekhez.

Az Európai Bizottság képviselői elismerték, hogy Magyarország néhány fontos lépést tett a támogatások felszabadításáért, de még mindig nem felelt meg teljes mértékben az összes követelménynek. Johannes Hahn és Didier Reynders biztosok viszont hangsúlyozták, hogy az uniós helyreállítási források teljes összegéhez, vagyis mintegy 9 milliárd euróhoz való hozzáféréshez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés