Előfizetői tartalom

100 ezer EU-s projekt csúszhat, ha májusig nincs új uniós büdzsé

Weinhardt Attila, Brüsszel
Minél hamarabb el kell kezdeni a 2021-2027-es uniós költségvetés megvalósítását, így az annak tervezésével és kialakításával kapcsolatos teendőket a következő hónapokban, még az Európai Parlamenti választások előtt kell megtenni - hangsúlyozta a sürgős cselekvés fontosságát az Európai Régiók és Városok Hetének nyitó sajtótájékoztatóján Corina Cretu, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosa. Ugyanezt, a következő költségvetés mielőbbi elfogadását szorgalmazta a mintegy 6000 fős többnapos konferencia nyitóelőadásában Jean-Claude Juncker, a Bizottság elnöke is és érvelésük a mostani 2014-2020-as uniós ciklus eddigi megvalósítási tapasztalataira épül.

Gyorsan kellene elfogadniA Bizottság májusban és júniusban tette közzé a 2020-2027-es költségvetésről szóló részletes javaslatait, és már akkor is azt sürgette, hogy még az Európai Parlament mostani mandátuma alatt, legkésőbb a 2019. május végére tervezett nagyszebeni uniós csúcsig szülessen meg az állam- és kormányfők között a 2021-2027-es költségvetésről a végső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés