Uniós források

167 milliárd forintot kapnak idén a kkv-k a kormánytól

MTI
Összesen 167,5 milliárd forintot szán a kormány idén a mikro-, kis- és közepes vállalkozások (kkv) erősítésére, ebből 90,84 milliárd forintot vissza nem térítendő és 76,7 milliárd forintot visszatérítendő formában - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön, az Ipartestületek Országos Szövetségének (Iposz) XXXVI. közgyűlésén, Budapesten.
Az államtitkár kifejtette, hogy 45 milliárd forintot szánnak innovációra, 15 milliárd forintot a Magyar multi programra, 12 milliárd forintot pedig technológiaváltásra. Vannak visszatérítendő források is, amelyek mellett működik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési kötvényprogramja, valamint azok a mikrohitel-programok, amelyek átalakításán jelenleg is dolgoznak.

A kkv-knak szóló napelemes pályázatról, illetve a Magyar Multi Program részleteiről további információk:Előadásában kiemelte, hogy a szaktárca a formálódó kkv-stratégiában megteremtené a vállalkozóbarát szabályozási és adózási környezetet, fejlesztené a kkv-k üzleti környezetének és az e-kormányzat eszközeit, erősítenék fejlődési képességüket, innovációs és digitális teljesítményüket. Mindezek mellett támogatnák a szükséges tudás megszerzését, ösztönöznék a finanszírozáshoz jutást, illetve elősegítenék a generációváltást és nemzetköziesedést - sorolta.

György László elmondta, hogy az elmúlt nyolc évben a magyar kkv-k termelékenysége az EU-28-ak és a V4-ek átlagához képest gyorsabban nőtt, amely köszönhető az ágazat eredményének, amelyet segített a gazdaságfehérítés, valamint az adómérséklés és az adminisztrációs könnyítések. Az országban több mint 30 százalékkal bővült a kkv-k termelékenysége, míg a visegrádi országokban 6 százalékkal, az Európai Unióban 9 százalékkal. A lemaradás a visegrádi négyekhez képest az elmúlt 7-8 évben jelentősen csökkent - emelte ki az államtitkár.

Németh László, az Iposz elnöke köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy napjainkban a figyelmet mindenekelőtt az informatikai és technológiai forradalomra, a technológiai megújulásra, az ehhez szükséges anyagi és képzési feltételrendszerekben való részvételre kell fókuszálni. Az elnök szerint csak ezzel őrizhető meg a szektor versenyképessége, növelhető a hatékonyság és csak így tölthető be meghatározó szerep a foglalkoztatásban a jövőben is.

Címlapkép forrása: Portfolio
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
Delta_4_1500