Előfizetői tartalom

A kormány már nem osztja olyan bőkezűen az EU-pénzeket

Vízi Ildikó
Októberben nem produkált nagy számokat a kormány az uniós kifizetések terén, hiszen a szeptemberben kiutalt 302 milliárd után az elmúlt hónapban csak 84 milliárd forint jutott el a pályázókhoz, így csak 776 milliárd forintra emelkedett az idei kifizetések volumene - derült ki a Portfolio havi elemzéséből. Ez az összeg még mindig csak a hét évre járó teljes keretösszegnek a 9%-át teszi ki. A meghirdetett pályázatok száma szeptemberhez képest a felére, a felhívások keretösszege pedig az ötödére csökkent (könnyen lehet, hogy a tegnap megírt likviditáshiány miatt). Másfél hónap van hátra az évből és egyre inkább úgy tűnik, hogy teljesíthetetlen a kormány által kitűzött 2048 milliárdos idei támogatás-kifizetési cél.

Nagy visszaesés októberbenOktóberben összesen 12 új pályázati felhívás jelent meg, 63,98 milliárd forintos keretösszeggel, mely az előző hónap adataihoz képest drasztikusan csökkent. A felhívások száma a felére, míg a keretösszegek az ötödére csökkentek. A szeptemberi pályázati dömping után ez a visszafogottság összefügg azzal, hogy a kormány már jól áll a pályázatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés