Előfizetői tartalom

A birodalom visszavág: tényleg készül a magyarok és a lengyelek elleni fegyver Brüsszelben

Portfolio
Az Európai Bizottság a német és francia kormány támogatásával azt akarja, hogy a 2021-től induló uniós költségvetés forrásait igenis kössék hozzá a jogállamiság alapfeltételéhez, hogy ezzel erős üzenetet küldjenek a magyar és lengyel kormány felé, miszerint az EU-pénzeik bánhatják, ha megsértik az unió alapelveit - írja átfogó cikkében a Reuters. A hírügynökség egyik forrása szerint az "illiberális demokrácia" modell, amely a menekültek brüsszeli kényszerbetelepítésével, mint birodalmi kényszerítéssel is riogat, nagyobb veszélyt jelent az EU-ra, mint a brit kilépés, így mindenképpen fel kell ellene lépni.

A hírügynökség láthatóan támaszkodik a Jean-Claude Juncker bizottsági elnök környezetéből kapott információkra (is), és ahogy a magasrangú források megfogalmazták neki:a jogállamisági alapfeltétel bedobásával akarják megfordítani az elmúlt évek játszmáját.Ez azt jelenti, hogy az anyagi retorzióval (az ezzel való fenyegetéssel) akarják rávenni a keleti tagállamokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés