Előfizetői tartalom

Behúzta a kéziféket a kormány az óriási kifizetés után

Vízi Ildikó
A kormány jól behúzta a kéziféket az uniós pénzek kifizetése terén, ugyanis az előző hónap több mint 500 milliárdos utalásához képest, júliusban csak 105 milliárdos összeget produkált - derül ki havi összesítőnkből. Ez a szám azt eredményezte, hogy az összes kifizetésszámláló 2638 milliárd forintra ugrott fel, azaz a 7 éves ciklusra szánt keret harmada (29,6%) már a nyertesek zsebében van. A megítélt támogatások aránya pedig már több mint 60 százalék. Már több mint 40 ezer nyertes örülhet közel 5500 milliárdnyi megítélt támogatásnak.

Július hónapban összesen 2 pályázati felhívás jelent meg, összesen 4,3 milliárdos keretösszeggel. Az egyik pályázat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) 1 milliárdos kerettel, a másik pedig az Emberi Erőforrások Fejlesztési Operatív Programban (EFOP) 3,3 milliárdos összeggel jelent meg. A 10 Operatív Programot vizsgálva az eddigi meghirdetett pályázatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés