Előfizetői tartalom

EU-pénzből csináljuk a nagyberuházást a kettes metrón

Portfolio
Nagyösszegű támogatási döntésről határozott a napokban a kormány, hiszen az 1278/2015. (IV. 30.) kormányhatározat szerint közel 26 milliárd forintot fordít "A budapesti M2 metróvonal fejlesztése" című projektre, amelynek keretében 22 darab Alstom Metropolis AM5-M2 típusú szerelvényt és a hozzá kapcsolódó infrastruktúrát szerzi be a most megkötendő támogatási szerződés nyomán. A kormányhatározat pontjai azt tükrözhetik, hogy a korábban a Budapest Főváros Önkormányzata által EIB-hitelből finanszírozott 22 kocsis Alstom-beszerzést most a kormány "átveszi és beteszi" az uniós finanszírozási hátterű projektek közé a KÖZOP-ba, és a beszerzést utólag el szeretné fogadtatni EU-s nagyprojektként is.

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat az alábbi pontokat tartalmazza a 25,952 milliárd forintos metrófejlesztésről, miszerint a kormány Jóváhagyja a KÖZOP-5.5.0-09-11-2013-0004 azonosító számú, "A budapesti M2 metróvonal fejlesztése" című, egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű projektjavaslatot Elfogadja a projekt kiemelt projektként történő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés