Előfizetői tartalom

Hatalmas összeget ad Brüsszel a magyar M8-as autópálya építésére

MTI
|
Portfolio
Az Európai Unió (EU) Kohéziós Alapja több mint 218 millió eurót (mintegy 69,7 milliárd forint) biztosít két magyarországi fejlesztéshez: az M8-as autópálya építéséhez, valamint Budapest és Budaörs szennyvízrendszerének fejlesztéséhez - közölte Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztos Brüsszelben kedden. A döntésről a Bizottság napi hírösszefoglalója az első helyen emlékezik meg, a magyar nyelvű sajtóközlemény pedig szokatlan módon egy miniinterjút is tartalmaz Corina Cretuval.

Az uniós biztos tájékoztatása szerint az uniós alap 203,5 millió euró (mintegy 65,1 milliárd forint) összegű uniós forrást biztosít az M8-as autópálya egyik szakaszának építéséhez, hogy Magyarország és az ausztriai Graz között javuljon a közúti összeköttetés minősége. Ezenkívül az alap 15 millió eurót (mintegy 480 millió forint) fordít Budapest és Budaörs szennyvízgyűjtő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés