Előfizetői tartalom

Húsba vágóan korlátozná a kormány és Brüsszel is az EU-pénzek itthoni elköltését

A szokásostól igencsak eltérő tervezési keretekkel, a 2021-2027-es uniós pénzfelhasználás jelentős hatékonyságjavításának céljával állt elő a héten mind a magyar kormány, mind az Európai Bizottság. A két fejlemény össze is függhet egymással és a közös mozgatórugó mögöttük az, hogy lehetőleg olyan területeken költse el Magyarország a pénzeket, amelyeken jelentős előrelépést lehet elérni a gazdasági versenyképesség, az emberek életminőségének javítása és az EU-s célok felé, másrészt a pénzfelhasználás minél inkább ésszerű, takarékos módon történjen meg. Legalábbis ez olvasható ki a szándékokból, aztán majd úgyis a végső kereteken és a megvalósításon múlik minden.

Két irányból is korlátoznák a 2021-2027-es pénzfelhasználástAmint megírtuk: egy közelmúltbeli kormánydöntéssel már hivatalosan is elindult a 2021-2027-es uniós ciklusra való felkészülés, a napokban pedig egy másik kormányhatározat jelent meg, amely olyan "felforgatónak" mondható javaslatot is tartalmaz, miszerint független értékelemzést (!) kellene alkalmazni a közvetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés