Előfizetői tartalom

Így is gyorsítja a kormány az EU-s kifizetéseket

Portfolio
Bár csak ma jelent meg a közlemény, de már egy hete érvényben van az a szabály, amely szerint az illetékes helyettes államtitkárság eltörölte az utófinanszírozott kifizetési kérelmekre vonatkozó százalékos és összegszerű korlátot a regionális fejlesztési programokban. Amint egy közelmúltbeli körkép alapján rámutattunk: regionális szinten az észak-magyarországi és az észak-alföldi programokban van most a legnagyobb elmaradás az augusztus végi kifizetési célokhoz képest, így feltehetően ezen programoknál jön ez a friss döntés most a legnagyobb segítségként.

A döntésről szóló mai közlemény szerint a 2007-2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 4/2011. (I. 28.) Korm. rendelet 56. § (8) bekezdése alapján a kifizetések gyorsítása, valamint a projektek megvalósítása során felmerült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés