Ingyenes wifi épülhet a magyar településeken: holnap startol az uniós pályázat

2018. május 14. 16:59    
nyomtatás
 
Holnap, azaz május 15-én délután 1 órakor teszi közzé az Európai Bizottság annak a pályázatnak az első felhívását, melynek keretében az európai települések uniós finanszírozásban részesülhetnek ingyenes wifi-hotspotok (vezeték nélküli internet-hozzáférést biztosító pontok) létesítésére - hívja fel a figyelmet az Európai Bizottság hírlevele.

2018.04.03 07:19 Jön a magyar ingyen wifiAz első felhívás során hozzávetőleg 1183 település részesül majd egyenként 15 000 euró értékű WiFi4EU-utalványban. Az utalvánnyal a települések wifiberendezéseket vásárolhatnak és wifihozzáférési pontokat hozhatnak létre köztereiken. A sikeresen pályázó önkormányzatoknak ingyenes, biztonságos és reklámmentes wifiszolgáltatásokat kell nyújtaniuk legalább 3 éven keresztül.

Nem részesülhetnek finanszírozásban olyan hálózatok, amelyek ugyanabban a közösségi térben biztosítanának vezeték nélküli internet-hozzáférést, ahol magán- vagy állami cégek már kínálnak ingyenesen és hasonló minőségben wifiszolgáltatásokat.

Az utalványra azok a települések pályázhatnak, amelyek regisztrálnak a WiFi4EU portálon. Eddig már több mint 17 000 település regisztrálta adatait a március 20. óta működő webhelyen. A Bizottság a kedvezményezetteket a pályázatok beérkezésének sorrendjében fogja kiválasztani. A területi egyensúly biztosítása érdekében mindegyik uniós tagállam legalább 15 és legfeljebb 95 utalványban részesülhet összesen. A Bizottság 2020-ig további négy felhívást tesz majd közzé a kezdeményezés iránt érdeklődő települések számára.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

KKV-k: finanszírozás pipa (x)

Jöhet a hatékonyságnövelés az MKB Bank segítségével. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium