Előfizetői tartalom

Itt a válasz: ezért nem aggódik a kormány az EU-források "túlköltése" miatt

Portfolio
"A jelentős mértékű kifizetések ... nem jelentik azt, hogy a rendelkezésünkre álló uniós forrás-keretet már túlköltöttük volna" és számos egyéb összefüggés alapján "kijelenthetjük, hogy az uniós kifizetések jelenlegi állása és a közeljövőben még ehhez kapcsolódó összegek nem veszélyeztetik az államháztartási hiány idei évre kitűzött célértékét." - többek között ezeket hangsúlyozza az az összefoglaló, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium Sajtó- és Kommunikációs Titkársága küldött ma délután a Portfolio megkeresésére.

Arról érdeklődtünk ugyanis, hogy a Miniszterelnökség vezetője által ma is említett, legalább 300 milliárd forintos "túlköltekezés" jelent-e veszélyt az idei évi, a GDP arányában 2,4%-os államháztartási hiánycélunkra, amelynek esélyére kedd esti elemzésünkben mutattunk rá. Az alapján ugyanis szerdán a Miniszterelnökség elismerte, hogy már valóban nem a 7 évre járó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés