Előfizetői tartalom

Itt egy rakás EU-pénz, de hogyan tudjuk lehívni?

Portfolio
A Portfolio mai konferenciájának záró kerekasztal beszélgetésén a magyar gazdaság növekedési kilátásai, illetve a pénzügyi- és humántőke ellátottsága volt a fő téma. A beszélgetésben részt vevők egyetértettek abban, hogy rövid távon az EU-források lehívása lesz a kritikus elem, igaz ennek volumenét és így a rövid távú növekedési kilátásokat számos kockázat sújtja. Ezek között hangsúlyos volt az, hogy a túlzottan célzott pályázati kiírások akár a forráslehívást is akadályozhatják, illetve a szakképzett munkaerő hiánya súlyos beruházási és így növekedési problémákhoz is elvezethet.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára rámutatott: a gazdasági növekedés jelenlegi szinten tartásához szükséges, hogy az EU-források jövőre ne essenek vissza jelentősen, azaz a Lázár János által reggel már rögzített 2000 milliárd forintnyi lehívás megtörténhessen. Ennek kapcsán hangsúlyozta: az EU-forrásoknak lehetőleg hazai termékek (gépek)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés