Előfizetői tartalom

Kiszivárgott, mire számíthat Magyarország a 2020 utáni EU-s pénzosztásnál

Portfolio
Megmaradna a gazdák jövedelmének jelentős részét kitevő közvetlen jövedelemtámogatás 2020 után, de azok nyújtását környezetvédelmi és éghajlatváltozási intézkedések vállalásától és végrehajtásától teszik majd függővé - többek között ezek vannak benne abban a közleménytervezetben, amelyet az Európai Bizottság majd csak november 29-én tesz közzé, de a Bruxinfo már megszerezte. Lényeges, hogy az Bizottság agrárpolitikai főigazgatósága elutasítja a közvetlen jövedelemtámogatások nemzeti társfinanszírozásának bevezetési ötletét, amely egy nyári bizottsági vitaindítóban is benne volt. A tervek szerint kötelező felső határt szabna Brüsszel az egyes gazdaságok számára folyósítható közvetlen kifizetéseknek, de ezzel párhuzamosan a kisméretű gazdaságok megemelt támogatása is tervben van.

Agrárszektor Konferencia 2017 A 2020 utáni uniós agrártámogatási kilátásokról is részletesen szó lesz a november 30-án kezdődő nagy Agrárszektor 2017 című konferenciánkon. További részletek: Információ és jelentkezés Az Európai Bizottság még a nyáron több vitaindítót is közzétett az EU jövőjéről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés