Előfizetői tartalom

Lázár üzent Sorosnak, 201 milliárdos vitánk van Brüsszellel

Portfolio
Hat ügyben összesen 201 milliárd forintos elszámolási vitánk maradt mostanra az Európai Bizottsággal a 2007-2013-as források kapcsán - jelezte a mai Kormányinfón Lázár János. A Miniszterelnökség vezetője szerint mivel ez az összes unós forrás 2 százaléka körüli tétel, ezért szavai szerint jó lenne, ha a Soros György pénzéből fenntartott magyarországi szervezetek abbahagynák a támadásokat és kivonulnának csapataik az országból. Egy reggeli tv-műsorban Csepreghy Nándor miniszter-helyettes még tíz vitás ügyről beszélt, és azt jelentette be, hogy ebből négy esetben egészen az Európai Bíróságig elvisszük a vitáinkat.

Az elmúlt napokban kirobbant uniós pénzkifizetési-felfüggesztési hírek kapcsán igyekezett tisztább képet adni ma Lázár és Csepreghy, de ez nem feltétlenül sikerült, mert: míg Csepreghy a TV2 Mokka műsorában "nagyjából tíz vitás ügyről" beszélt, addig Lázár a délutáni Kormányinfón csak hat ügyet (területet) jelölt meg (igaz itt tételesen elmondta, hogy mekkora pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés