Előfizetői tartalom

Magyarország a második az EU-pénzek lekötésében

MTI
|
Portfolio
Az Európai Bizottság szerdán közzétett jelentése szerint idén októberig az öt uniós strukturális és beruházási alapból összesen 278 milliárd eurót kötöttek le különböző projektekre az uniós tagországok, ami közel a felét jelenti a teljes 2014-2020-as keretnek a tagállami hozzájárulásokkal együtt számolva (638 milliárd euró). A 43%-os arány az időarányosnál kisebb, hiszen a 7 éves uniós ciklusnak már túl vagyunk naptárilag a felén, de a ciklus lassú indításához képest végülis nem olyan nagy a lemaradás. Magyarországon a friss adatok szerint a 7 éves keret bő 78%-a van már lekötve nyertesekkel, ami a második legmagasabb az összes tagállam között az írek 79%-os aránya után.

A Bizottság ma közzétett jelentése szerint 2016 végéig az alapokból közel 793 500 vállalkozás jutott támogatáshoz, és ezzel mintegy 154 ezer új munkahely jött létre. Álláskeresési vagy készségfejlesztési támogatásban eddig 7,8 millióan részesültek, 23,5 millió hektárnyi mezőgazdasági földterületen javult a biológiai sokféleség helyzete. 2016 végéig 2 millió kezdeményezést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés