Előfizetői tartalom

Magyarországnak is kritikus 2-3 hét jön a Brexit-tárgyalásokon

Ahhoz, hogy a decemberi EU-csúcson el lehessen fogadni a brit kilépés utáni átmeneti időszak kereteit, a következő 2-3 hétben színt kell vallania a brit kormánynak, hogy mekkora "kilépési számlát" hajlandó majd teljesíteni - írja a Financial Times uniós forrásokra hivatkozva. Bár ez első ránézésre ultimátumnak tűnik, de nincs benne igazán meglepő, mert a briteknek fontos elsősorban az, hogy végre már a kilépési utáni időszak feltételeiről is kezdődjenek egyeztetések. Annak azonban az az előfeltétele az EU27 részéről, hogy a pénzügyi kérdésekben írásba adják a britek a teljesítendő számla módszertanát. Utóbbi Magyarországot is érdemben érinti, mert végre eldől, hogy veszít-e esetleg menetközben, a 2014-2020-as uniós ciklusban, pénzt a brit kilépés miatt.

Sürget az idő, de mindenki a másikra várAz FT egy belső uniós stratégiai anyagra hivatkozva azt írja, hogy a ma kezdődő hatodik Brexit-tárgyalási forduló után a november 20-i héten (ami november 26-ig tart) szeretné áttekinteni az Európai Bizottság a helyzetet, hogy aztán november 29-től el tudja kezdeni kidolgozni a kereteit annak az átmeneti időszaknak, amely a 2019. március...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés