Előfizetői tartalom

Már több százmilliárdos beruházást köszönhet Magyarország a Juncker-tervnek

MTI
|
Portfolio
Az eredeti várakozásokat is meghaladva négy év alatt 360 milliárd eurót mozgósított az Európai Unió tagállamaiban a Juncker-tervnek is nevezett Európai Stratégiai Beruházási Alap (EFSI) - közölték csütörtökön Brüsszelben a frissített számokat. Ez azt jelenti, hogy a 2020 végéig megcélzott 500 milliárd eurós szám reális, tarthatónak tűnik. Magyarországon a friss számok szerint a megkötött megállapodások már 2,3 milliárd eurónyi beruházást fognak mozgósítani és több mint 12 ezer kkv-nak fognak finanszírozási segítséget nyújtani.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint az EFSI keretében eddig 993 műveletet hagytak jóvá, amelyek várhatóan 360 milliárd eurónyi beruházást fognak mozgósítani, ezen összeg túlnyomó része pedig magánforrásból származik. A befektetésekből mintegy 850 ezer kis- és középvállalkozás profitál majd. Az EFSI felállítása óta eltelt időben jóváhagyott projektek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés