Előfizetői tartalom

Márciusban hirtelen több tízmilliárdnyi EU-pénzt kaptunk

Portfolio
A februári 39 millióról márciusban 208 millió euróra ugrott a tőkemérlegben a nettó uniós transzferek egyenlege, azaz a tőkebeáramlás - derült ki a ma közzétett előzetes márciusi jegybanki fizetési mérleg statisztikákból. Egy március végi cikkünkben már rámutattunk, hogy hirtelen megugrott a brüsszeli kifizetési számláló és akkor közel 70 milliárd forintnyi átutalt összeget kalkuláltunk.

Az MNB által ma közzétett havi adatközlés szerint januárban a tőkemérlegben 119 millió eurós nettó tőkebeáramlás volt az EU-transzferekben, majd februárban 39 millió eurós volt az egyenleg, márciusban pedig 208 millió euróra ugrott (ez 310-es árfolyammal számolva közel 65 milliárd forintot tesz ki). Az adatközlésből nem derül ki, hogy ez pontosan milyen EU-transzferekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés