Előfizetői tartalom

Másodikak vagyunk az EU-források régiós kifizetési versenyében

Portfolio
A 2007-2013-as uniós fejlesztési időszakra rendelkezésre álló mintegy 8200 milliárd forint több mint 60%-át sikerült már kifizetnie és elszámolnia Brüsszellel a magyar pályázati rendszernek, ami a lengyelek után a második legjobb teljesítmény hat régiós ország között - mondta el a friss adatok alapján Pichler Balázs. A Miniszterelnökség Monitoring és Értékelési Főosztálya főosztályvezető-helyettese úgy fogalmazott, hogy bár a 8200 milliárdos keretet több mint 100% át lekötöttük projektekkel, de "jelentős erőfeszítések kellenek ahhoz, hogy a teljes keretösszeget kifizessük és elszámoljuk a Bizottsággal". A 15-ből 3 olyan Operatív Program mutatkozik, ahol idén fennáll még a forrásvesztés veszélye.

Pichler Balázs tájékoztatása szerint a 60% feletti uniós támogatás-kifizetés mellett érdemes megjegyezni, hogy a lengyelek mintegy 10%-ponttal jobban állnak, de közben a visegrádi négyek többi országa, illetve a románok és bolgárok 50% alatti eredményt tudnak jelenleg felmutatni. A Magyarország esetén fennálló kissé 60% feletti teljesítmény kapcsán fontos tudni, hogy ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés