Előfizetői tartalom

Még mindig nem ömlik úgy az EU-pénz, ahogy a pályázók szeretnék

Vízi Ildikó
A márciusi 101 milliárd forint után áprilisban mindössze 61 milliárd forintnyi uniós támogatást fizetettek ki Magyarországon a nyertes pályázóknak - derül ki szokásos havi elemzésünkből. Az első négy hónapban összesen csak 313 milliárd forintnál járunk, így egyelőre kérdéses, hogy sikerül-e teljesíteni a jogszabályban "előírt" legalább 2064 milliárd forintos kifizetési célt, amire a bónuszrendszer alapul. Bár a kormány március végére a 7 évre szóló keret 103,4%-ára meghirdetett pályázatokat, a meghirdetések nem álltak le, hiszen április során további 5 felhívás jelent meg 19 milliárd forintos keretösszeggel.

Az uniós pályázatok főbb adatainak alakulásaElsőként érdemes egy ábrán bemutatni a 2014-2020-as ciklus három talán legfontosabb adatának: a meghirdetett pályázatok összegének, a nyerteseknek megítélt támogatások összegének és a kifizetett összegeknek az alakulását. Jelenlegi statisztikáink szerint a meghirdetett pályázatok összege 9247 milliárd forintnál jár, azaz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés