Előfizetői tartalom

Megtudtuk: 220 milliárdnyi EU-támogatást tart vissza tőlünk Brüsszel (2.)

Portfolio
Jelenleg 698 millió eurónyi, elszámolásba már betett EU-támogatási számla kifizetését tartja vissza Magyarországtól az Európai Bizottság és a 2007-2013-as forrásokról szóló elszámolási viták összesen 9 Operatív Programot érintenek - tudta meg a Portfolio egy magasrangú brüsszeli bizottsági forrásból. Azt is megtudtuk, hogy jelenleg a Magyarországnak 7 évre járó uniós támogatásoknak már a 88,5%-át elszámoltuk Brüsszellel, ami csak minimálisan marad el a 88,9%-os uniós átlagtól, igaz abban nagy szórások vannak. További információ, hogy jelenleg 200 millió eurót tesz ki az a számlaállomány, amelyet a magyar hatóságok már kiküldtek Brüsszelben, de a bürokraták még "ülnek rajta", mert 60 napjuk van kifizetni.

Így áll össze az emlegetett 600 milliárdos vitaA nemzetgazdasági tárca a minap újra említette, hogy mintegy 600 milliárd forintot tesz ki az az EU-támogatási tétel, amelyet Brüsszel elszámolási viták miatt egyelőre nem fizetett ki Magyarországnak, így ez többlet finanszírozási terhet (átmeneti deficitnövekedést) jelent az államháztartásnak. Emiatt rákérdeztünk az Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés