Előfizetői tartalom

Nagy tervet szőnek Brüsszelben, Magyarország máris felemelte szavát

Az uniós tagállamok nagy száma támogatja, hogy az eurózónának legyen egy stabilizációs célú külön költségvetése - jelezte a hétfői tanácskozás után Jeroem Dijsselbloem. Ő elég furcsa státuszból mondta mindezt, hiszen egy szűkebb csoportnak, az eurózóna pénzügyminiszteri tanácsának a rövidesen leköszönő vezetője. Az általa tett kijelentés és az eddig napvilágot látott információk azonban mégis különösen fontosak és a formálódó terv hatásai olyannyira messzire vezetnek, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium rögtön kiadott egy szűkszavú közleményt. Ebből kiderült, hol lát poteniális kockázatokat a tárca a magyar érdekek érvényesülésére.

Az eurózóna megerősítéséről van szóA britek nélkül az összes uniós tagállam pénzügyminiszterei összeültek tegnap Brüsszelben, hogy a Gazdasági és Monetáris Unió elmélyítéséről, a fiskális szabályok egyszerűsítéséről és a bankunió kiterjesztéséről szóló terveket átbeszéljék, és a december közepi uniós csúcstalálkozóra előkészítsék a javaslatokat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés