Előfizetői tartalom

Százmilliárdos EU-támogatásokat fizettetne vissza velünk Brüsszel?

Portfolio
Nagyjából 260 milliárd forint az az összeg, amelyet akár a 2018-as parlamenti választások előtt visszafizettethetne az Európai Bizottság a magyar kormánnyal a 2007-2013-as ciklusbeli uniós támogatásokból - vázolja a kedvezőtlen képet mai cikkében a vs.hu. A Portfolio meglátása szerint a cikk több félreértést tartalmaz, így visszafizetésről biztosan nincs szó, maximum arról, hogy bizonyos támogatási összegeket végül nem kapunk meg Brüsszeltől, így ennek anyagai terhei csak a magyar büdzsét érintik. A Bruxinfo friss értesülései szerint ráadásul már csak mintegy 80 milliárd forintnyi az az összeg, amely esetleg bent ragadhat a közös uniós kasszában a nekünk járó támogatásokból.

A vs.hu cikke azt vázolja magasrangú brüsszeli informátorokra hivatkozva, hogy kettős szorításba kerülhet az Orbán-kormány az elmúlt évekbeli ügyei, illetve az uniós forrásfelhasználás miatt: Egyrészt ahol lehet, jogi eljárások indulnak majd az ország ellen (pl. a szeptemberi menekültügyi törvényünk miatt biztosnak mondja a forrás, hogy kötelezettségszegési eljárás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés