Előfizetői tartalom

Túllőtt az eredeti célon a Juncker-féle uniós fejlesztési terv

MTI
|
Portfolio
Az Európai Stratégiai Beruházási Alap túlteljesítette az eredeti 315 milliárd eurós beruházási célt, és indulása, 2015 júliusa óta 335 milliárd euró beruházást mobilizált az Európai Unióban - közölte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán. A Juncker-tervnek becézett programot tavaly év végén kibővítették, így az új cél szerint 2020-ig összesen 500 milliárd eurónyi beruházás mobilizálását kell elérnie, amire az eddigi előrehaladás alapján minden esélye meg van.

Kapcsolódó cikkünk2017.12.12Az Európai Parlament is jóváhagyta a Juncker-terv meghosszabbításátJuncker, Werner Hoyerrel, az Európai Beruházási Bank Csoport elnökével közösen tartott brüsszeli sajtótájékoztatóján elmondta: az Európai Stratégiai Beruházási Alap, amelyet azért hoztak létre, hogy segítsen felszámolni a pénzügyi és gazdasági válság következtében fennmaradó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés