Előfizetői tartalom

Végleg betehet a Brexit huzavona az új EU-büdzsé gyors elfogadásának

Portfolio
Az osztrák uniós soros elnökség a decemberi EU-csúcson akarja megnyitni a 2020 utáni uniós költségvetésről szóló hivatalos vitát az állam- és kormányfők között, de ha a Brexit-megállapodás is arra az ülésre csúszik, akkor az uniós büdzsé gyors elfogadási terve végleg kisiklik - hívja fel a figyelmet aktuális helyzet összefoglalójában a Bruxinfo. A lap azt a hat témát is bemutatja, amely mentén a legtöbb vita várható a 2020 utáni EU-s költségvetésről és felvillantja azt a lehetőséget is, hogy ha kitolnák a Brexit átmeneti idejét, az segíthetne csökkenteni a 2020 utáni büdzsé finanszírozási rését is.

Megismétlődik a múltAz összefoglaló szerint a Brexitről folyó tárgyalások előrehaladásától függ elsősorban, hogy az állam- és kormányfők milyen mélységig tudnak majd foglalkozni a 2020 utáni hétéves keretköltségvetéssel a decemberi EU-csúcson. Szakértői szinten egyébként már lázas előkészítő munka folyik és az osztrák elnökség azt akarja, hogy az Európai Tanács...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés