Előfizetői tartalom

A spanyolok is érdeklődnek a szegedi lézerközpont iránt

MTI
Spanyolország érdeklődik a szegedi ELI lézerközpont kapacitásainak hasznosítására szervezett nemzetközi konzorcium iránt, de ahhoz, hogy elköteleződjön a tagság mellett, még szükség van további tárgyalásokra - összegezte Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke háromnapos madridi látogatásának eredményét.

Carmen Vela spanyol kutatás-fejlesztési és innovációs államtitkár a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy a spanyol kormány támogatása azon múlik, hogy a spanyol kutatói közösség használni kívánja-e a lézerközpontot. Ezzel kapcsolatban pozitív visszajelzést adott a salamancai lézerközpont vezetője, valamint a madridi műszaki egyetem rektora is, akik a találkozókon elmondták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés