Uniós források

Átírták a hatalmas EU-s kutatás-fejlesztési pályázat szabályait

Portfolio
Három helyen belenyúltak az elszámolható költségek szabályrendszerébe az 56,6 milliárd forintos keretösszegű "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében" című (GINOP-2.1.2-8.1.4-16 kódszámú) uniós pályázatnál, amely a jelenlegi adatok szerint legalább 248 nyertes projektre biztosan vonatkozik.
A csütörtökön megjelent szűkszavú közlemény értelmében három helyen módosították az elszámolható költségekre vonatkozó szabályokat az alábbi táblázatnak megfelelően:

Átírták a hatalmas EU-s kutatás-fejlesztési pályázat szabályait
Az aktuális támogatási adatbázis szerint 961 támogatási kérelem érkezett be összesen 151,3 milliárd forint összegben, de közülük egyelőre csak 260 projektet hagyott jóvá az Irányító Hatóság 37,5 milliárd forint összegben, miközben az aktuális pályázati keretösszeg a hatályos GINOP Éves Fejlesztési Keret szerint 56,6 milliárd forint. A jóváhagyott kérelmek közül 248 projektnél van hatályos támogatási szerződés összesen 35,9 milliárd forintos támogatási összeggel és ezen projektek közül 154-nél történt kifizetés összesen 12,8 milliárd forint összegben.

A minap módosult GINOP Éves Fejlesztési Keret alapján több nagy összegű uniós pályázat is várható a következő hónapokban, erről bővebben ezekben a cikkekben írtunk:A fenti GINOP-pályázaton túl pénteken jócskán módosult "A minőségi egészségügyi közszolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosításának fejlesztése" című (EFOP-2.2.0-16 kódszámú) felhívás is - derül ki a hivatalos oldalon megjelent közleményből.

Címlapkép forrása: Kevin Frayer/Getty Images
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
eu-zaszlo-magyar-zaszlo-europai-unio-europai-parlament-valasztas-europai-parlamenti-valasztas-2024-es-europai-parlamenti-valasztas