Átírták a hatalmas EU-s kutatás-fejlesztési pályázat szabályait

2019. május 10. 10:59    
nyomtatás
 
Három helyen belenyúltak az elszámolható költségek szabályrendszerébe az 56,6 milliárd forintos keretösszegű "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében" című (GINOP-2.1.2-8.1.4-16 kódszámú) uniós pályázatnál, amely a jelenlegi adatok szerint legalább 248 nyertes projektre biztosan vonatkozik.


A csütörtökön megjelent szűkszavú közlemény értelmében három helyen módosították az elszámolható költségekre vonatkozó szabályokat az alábbi táblázatnak megfelelően:

Átírták a hatalmas EU-s kutatás-fejlesztési pályázat szabályait


Az aktuális támogatási adatbázis szerint 961 támogatási kérelem érkezett be összesen 151,3 milliárd forint összegben, de közülük egyelőre csak 260 projektet hagyott jóvá az Irányító Hatóság 37,5 milliárd forint összegben, miközben az aktuális pályázati keretösszeg a hatályos GINOP Éves Fejlesztési Keret szerint 56,6 milliárd forint. A jóváhagyott kérelmek közül 248 projektnél van hatályos támogatási szerződés összesen 35,9 milliárd forintos támogatási összeggel és ezen projektek közül 154-nél történt kifizetés összesen 12,8 milliárd forint összegben.

A minap módosult GINOP Éves Fejlesztési Keret alapján több nagy összegű uniós pályázat is várható a következő hónapokban, erről bővebben ezekben a cikkekben írtunk:

2019.05.06 17:34 Bejelentették: nyáron újabb nagy EU-pályázatok jönnek

2019.05.07 20:04 Napelemre pályáznál? - Már csak pár hetet kell várni

2019.05.08 09:34 Több száz cégnek jöhetnek jól a nyári újabb EU-pályázatok

A fenti GINOP-pályázaton túl pénteken jócskán módosult "A minőségi egészségügyi közszolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosításának fejlesztése" című (EFOP-2.2.0-16 kódszámú) felhívás is - derül ki a hivatalos oldalon megjelent közleményből.

Címlapkép forrása: Kevin Frayer/Getty Images
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium