Budapesten díjaztak életmentő innovációkat

2018.10.05 11:23

Öt területen osztottak díjakat.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Európa top vállalkozóit, Simone Accornerót (Olaszország), Ioannis Tamanast (Görögország), Bieke Van Gorpot (Belgium), Isabel Hoffmannt (Kanada), valamint Laura Souceket (Olaszország) díjazta.

Innováció és digitalizáció az egészségügyben. Jön a Portfolio konferenciája:

Tegnap este Budapesten került megrendezésre az EIT díjátadó ünnepsége, amely Európa legtehetségesebb vállalkozóit és innovátorait díjazta az EIT éves innovációs fórumán, az INNOVEIT-en.

Az EIT-n keresztül az EU Európa-szerte számos vállalkozóba fektetett be, egyedülálló hálózatot épített, segít a vállalkozói kultúra kialakításában, valamint elengedhetetlen támogatást nyújt a vállalkozások világszintű növekedése során. Az EIT-díjak ennek megünneplésére hivatottak, a jelöltek és a győztesek pedig Európa innovatív tehetségének nagykövetei - mondta Navracsics Tibor, az oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért, valamint az EIT-ért felelős európai biztos a díjátadón.

Mindössze 10 év alatt az EIT induló szervezetből Európa legerősebb innovációs hálózatává nőtte ki magát - vélekedett Dirk Jan van den Berg, az EIT igazgatótanácsának elnöke.

A győztesek


  • Az "EIT CHANGE" díj az EIT oktatási programjainak legkiválóbb végzőseit jutalmazza, a győztes pedig 20 000 euróban részesül. Idén Simone Accornero, a (spanyolországi Barcelonában található) FlexiDAO vezérigazgatója és társalapítója nyerte a díjat (az EIT InnoEnergy támogatásával) az energiával kapcsolatos adatok kezelését és cseréjét automatizáló, valamint a nyomonkövethetőséget és átláthatóságot elsőként kombináló szoftverért.
  • Az "EIT Innovators" díj jelentős hatású termékeket és szolgáltatásokat létrehozó csapatokat jutalmaz 50 000 euróval. Az idei győztes csapatot Ioannis Tamanas, a (San Diego-ban és Lucerne-ben megtalálható) Altoida igazgatója és értékesítési vezetője irányítja (az EIT Health támogatásával). Az Alzheimer-kórt előrejelző szolgáltatás (ADPS) az egyik első igazolt megoldás, amely képes előrejelezni az 50 év feletti személyeknél megjelenő Alzheimer-kór kockázatát.
  • Az "EIT Venture" díj a sikeres induló és növekvő vállalkozásokat ismeri el, és 50 000 euróval jutalmazza őket. Az idei győztes Bieke Van Gorp, az (EIT Health által támogatott) Qompium NV üzletfejlesztési igazgatója és társalapítója. A (belgiumi Hasseltben megtalálható) Qompium fejlesztette ki a FibriCheck elnevezésű mobilalkalmazást, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy észleljék a pitvarfibrillációt, és megelőző intézkedéseket tegyenek.
  • Az "EIT Woman" díj a kiváló női innovátorokat jutalmazza 20 000 euróval. Az idei győztes Isabel Hoffmann, az (EIT Food által támogatott) Tellspec LTD vezérigazgatója, amely gyors, hordozható és megfizethető érzékelőt fejlesztett ki a nyers fehér halak minőségének és megromlásának vizsgálatára, valamint a fagyasztott halban csalárd módon használt túlzott mennyiségű víz mérésére.
  • Az "EIT Public" díj a nyilvánosság által, Európa-szerte több ezer leadott szavazattal kiválasztott legkiválóbb innovációt jutalmazza. Az idei győztes Laura Soucek, az (EIT Health támogatását élvező és spanyolországi, barcelonai székhelyű) Peptomyc S.L. alapítója és vezérigazgatója, amely egy, a rákbetegek új kezelési lehetőségeként alkalmazható peptidalapú megoldás.

A győzteseket a nemzetközi zsűri 38 jelöltből választotta ki. A jelöltek azért kapták a jelölést, mert mindannyian globális kihívásokra választ adó, úttörő termékekkel, szolgáltatásokkal és eljárásokkal ösztönzik az európai innovációt az energia, az élelmiszerek, az egészség és a nyersanyagok területein.

További ajánlataink

300 cég nyert a napokban milliárdos EU-pénzt

Újra felpörgött a pályázati döntéshozatal.

EU-pénzből fizetik a magyar gazdák zöldszüretét

A szőlőterületek 8%-át szedték le így.

Közel félmilliárdos EU-támogatásból duplázta kapacitását a Szeplast Zrt.

Az eszközök a legmodernebb technológiát képviselik.

© 2019 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF