Eltolták az együttműködést ösztönző K+F-pályázat megnyitását

2018.10.26 14:38

Pár szabályt átírtak, így hagynak egy kis időt.

Két lényeges helyen átírták az uniós "K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések" című (GINOP-2.2.1-18 kódszámú) felhívás pályázati szabályrendszerét, így a felkészülés érdekében a megnyitást a mai napról november elejére áttolták - derül ki a hivatalos pályázati oldalon minap megjelent közleményből.

A közlemény értelmében a támogatást igénylők körében két helyen módosult a szabályrendszer, azaz az új szöveg szerint
  • már kisvállalkozás is lehet konzorciumvezető a 651/2014/EU rendelet 1. számú melléklete alapján és
  • a konzorcium tagja ezentúl már többségi állami tulajdonú non-profit gazdasági társaság is lehet.

Mivel ezek elég lényeges változások, így a felkészüléshez ad egy kis többlet időt a kiíró, ezért a támogatási kérelmek benyújtása nem a mai naptól (október 26.), hanem november 5-től nyílik meg és az időablak november 12-én délelőtt 10 óráig lesz nyitva a beadásra.

A pályázat keretösszege egyébként 3 milliárd forint és mivel a felhívás feltételeinek megfelelő projekteket 350 millió Ft - 1500 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesítik, így várhatóan csak 2-4 pályázó kap majd forrást (ha nem lesz keretemelés).

A pályázat célja egyébként a hazai vállalkozások, kutatóhelyek és felsőoktatási intézmények között hosszú távon fenntartható, stratégiai jelentőségű együttműködések ösztönzése üzletileg is hasznosítható tudományos eredmények létrejötte céljából. A Felhívás a nagy jelentőségű és összetett feladatok megoldását, több szakterületet érintő kutatás-fejlesztési és innovációs eredmények elérését támogatja a szakterület legkiválóbb szereplőinek együttműködésében. A támogatás révén a kutatási eredmények a gazdaságban és a társadalmi élet egyéb területein hasznosulva létező, fontos társadalmi jelentőségű problémák megoldásához járulnak hozzá. A Felhívás a térségek tudásalapú gazdasági fejlődését elősegítve hozzájárul az ország gazdasági versenyképességének növekedéséhez, valamint a hazai K+F+I humánkapacitás és kompetencia fejlődéséhez.

További ajánlataink

Ki ez a hétgyermekes anya és mi várható tőle az Európai Bizottság élén?

Bemutatjuk Ursula von der Leyen eddig pályafutását.

Két nagy vidéki szennyvízprojekt indul EU-s pénzből

Összesen 16 milliárd forintnyi forrást szánnak rá.

© 2019 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF