Előfizetői tartalom

Pálinkás a saját leváltásáról: két dudás nem fért meg egy csárdában

Portfolio
Elsősorban személyi okok miatt kellett távoznia, mivel az új miniszter Palkovics László akarta felügyelni a kutatás-fejlesztési és innovációs területet, "a két dudásról pedig ismert a mondás" - fejtette ki távozása hátterét az Indexnek adott interjúban Pálinkás József. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) június végén leváltott elnöke szerint Palkovics teljesen félreérti azt, hogy ki dönti el a világban, mit kutathatnak a kutatók, ugyanis amellett érvelt: "az alapkutatásokban mindenütt a világon a kutatói közösség dönt arról, hogy mit kutatnak."

Kapcsolódó cikkünk2018.07.24Máris kinevezték Pálinkás utódát az Innovációs Hivatal éléreAz interjú néhány fontosabb témája, üzenete, saját kiegészítéseinkkel: Pálinkás már januárban érezte, hogy megrendült a pozíciója, mert ellátogatott hozzá Palkovics László és jelezte, hogy államtitkárként nem támogatja azt, hogy a Hivatal beadja a kormány felé a megújított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés