Előfizetői tartalom

Új K+F-javaslatokkal állt elő az Európai Bizottság a holnapi EU-csúcsra

Portfolio
Az Európai Bizottság ma előterjesztette azokat a javaslatokat, melyekkel az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek 2018. május 16-án Szófiában megrendezésre kerülő informális megbeszéléséhez kíván hozzájárulni. A találkozón az EU-országok vezetői áttekintik majd a kutatás és az innováció aktuális kérdéseit, és megvitatják, hogyan tudja Európa megőrizni globális versenyképességét és ezekhez egy javaslatcsomagot is letett az asztalra a Bizottság - derül ki a mai közleményből.

Három javaslat a Bizottságtól:Gondoskodni kell arról, hogy a jogi szabályozás és a finanszírozás ösztönözze az innovációt. Az EU-nak éllovassá kell válnia a piacteremtő innováció területén. E célból a Bizottság Európai Innovációs Tanács létrehozását javasolja, amely közös platformot kínál majd a nagy potenciállal rendelkező és áttörést jelentő technológiák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés